top of page
Case Magsort 

Kovimmat erikoisasiantuntijat asuvat esim. Alppien juurella

Magsort kehittää teknologiaa, joka auttaa erottelemaan mineraalit ja metallit teräskuonasta.

Magsort on poikkeuksellinen yritys pelikentässään. Itse tuote voi kuulostaa mitättömältä eikä ravistele monenkaan arkea: kyseessä on teknologia ja laite, joka erottelee mineraalit ja metallit teräskuonasta. Tehtävässä onnistuessaan Magsortin suora vaikutus yhteiskuntaamme ja ympäristöön on kuitenkin hurja.

Avataan asiaa hieman: Sementtiteollisuus vastaa noin kahdeksaa prosenttia ja terästeollisuus seitsemää prosenttia kaikista globaaleista hiilidioksidipäästöistä. Kyseessä on valtavia määriä muun muassa ilmastonmuutosta kiihdyttäviä päästöjä, joita pyritään kansainvälisesti laskemaan elinkelpoisen planeetan säilyttämiseksi. Magsortin tehtävä on optimoida terästeollisuuden kuonan käyttöä ja tarjota ratkaisu, jossa kuonasta pystytään erilaisten erotteluprosessien päätteeksi valmistamaan sementtiä. Mikäli Magsortin teknologia pääsee globaaliin käyttöön, on sillä mahdollisuus vähentää prosentti kaikista maailman hiilidioksidipäästöistä.

 

Prosentti. Laitetaan tämä kontekstiin: Koko Suomi vastaa 0,2 prosentista maailman CO2-päästöistä. Eli Magsortin teknologia voi vähentää viisi kertaa koko Suomen päästöt optimoimalla ketjua ja raaka-ainehävikkiä. Sytytä Oy:n virallinen kanta on, että siinä on tarpeeksi yhdelle yritykselle, muut voivat hoitaa loput 99 prosenttia.

 

Mitä tämä kaikki tarkoittaa osaajien etsimisen näkökulmasta, COO Sami Liponkoski?

 

“Kun ollaan globaalissa bisneksessä, pitää myös olla valmis rekrytoimaan globaalisti. Me olemme teknologia- ja kasvuyritys, ja tavoitteenamme on olla iso peluri teräskuonan ja pohjakuonan käsittelyketjussa. Muutamien vuosien kuluessa tavoitteenamme on käsitellä kymmeniä miljoonia tonneja näitä materiaaleja.” 

 

Jotta vastaavalla alalla voi toimia uskottavasti, tarvitaan sekä tuotekehitykseen että bisnekseen alojen parhaat ihmiset. Rekrytoinnin filosofiana ja kantava teemana on löytää parhaat ihmiset Magsortin Helsingin lokaatiosta riippumatta. Esimerkkeinä sementtiasiantuntemusta on saatu Alppien juurelta Sveitsistä, pohjatuhkabisneksen johtajaa Alankomaista jne. Tämä vaatii kuitenkin organisoidun ja toimeliaan kumppanin, jotta oikeita ihmisiä voidaan puhutella.

Mitä toivotte ensisijaisesti kumppaniltanne?

 

“Ennakkoluulottomuus ja toimiva prosessi on kaiken a ja o. Meille ei saa tulla tunnetta, että emme puhuttelisi oikeita ihmisiä joko suoraan kontaktoiden tai perinteisellä ilmoittelulla. Toisaalta taas toimeenpanon pitää olla nopeaa: kun oikea ihminen löytyy, me haluamme, että asiat rullaavat, ja niin on onneksi tapahtunut.

 

Pienen yrityksen kannalta on aivan ehdottoman tärkeää, että saamme alan kärkiosaamista taloomme, ja toisaalta meidän tulee varmistaa, että olemme kulttuuriltamme ja työtavoiltamme riittävän joustavia kyvykkyyksille.”

 

Magsortin kanssa yhteistyö on toiminut enemmän kuin hyvin. Erästä roolia täyttäessä kesken palaverin toimitusjohtaja oli jo varannut lennot Eurooppaan jatkohaastatteluun. Magsort yhdistää siis rekrytoinneissaan huolellisen analysoinnin ja ennakkoluulottoman ja rohkean toiminnan. Sytytän HR-partnerit pääsevät samalla opiskelemaan teräskuonaan ja mineraaleihin liittyviä käsitteitä: ei menneet kemian tunnitkaan hukkaan.

Sytytä HR-partner auttoi Magsortia rekryämään alansa huippuja tiimiinsä.
bottom of page